PERSBERICHT

‘s-Hertogenbosch, 6 oktober 2017

Nederlandse BOON gaat de grens over

Het Nederlandse bedrijf BOON maakt er geen potje van. Dat is ook Jan Klerken, eigenaar en directeur van Scelta Mushrooms niet ontgaan. Vandaag kondigen zij een officiële samenwerking aan: in 2018 gaat BOON onder de vleugels van zijn bedrijf de grens over richting Engeland, Duitsland en Scandinavië.

Michael Luesink, oprichter van het Bossche BOON FoodConcepts BV, vertelt trots: “Het feit dat Scelta Mushrooms een aandeel neemt in BOON is voor ons een serieuze springplank naar de rest van Europa. Waar we ons met het verhaal van BOON eerst nog op Nederland richtten, gaan we nu met de expertise en het distributienetwerk van Scelta Mushrooms het verschil maken in al deze markten.”

LEKKER NATUURLIJK GROEIEN

De groeispurt van het Nederlandse bedrijf BOON is niet onopgemerkt gebleven. Consumenten zien de producten van BOON bij steeds meer supermarkten in steeds meer verschijningsvormen. Dat Michael er geen potje van maakt blijkt wel uit de plek in de top 10 van de MKB Innovatie Awards. Bovendien is de BOON Falafel Burger genomineerd tot Vegan product van het jaar.

“Een logische stap is dan ook om de grens over te gaan met het unieke verhaal van BOON. Michael is een echte pionier die van producent tot consument het beste van het beste wil leveren, met volledige focus. Dat past exact bij de visie van Scelta”, aldus Jan Klerken die sterk gelooft in het succes van BOON in Europa. Via zijn bedrijf Scelta Mushrooms vinden miljoenen kilo’s champignons jaarlijks hun weg naar gerechten over de hele wereld.

BOON gaat als eerste de grens over met BOON Ballen & Burgers en wereldse BOON Schotels. Een mooie nieuwe stap in BOON’s missie: duurzaam eten moet gewoon de lekkerste keuze worden!

Crowd Capital Brabant heeft BOON het afgelopen jaar begeleid in haar zoektocht naar groeifinanciering. Wij zijn dan ook trots op het bovenstaande resultaat.