Miljoenensof voor Nederlandse investeerders in bandenrecycler CBp Carbon Industries

“Totaal 35 miljoen moest worden gebruikt om gebruikte autobanden via een nieuwe technologie te recyclen. Maar na 10 jaar lijkt het project een stille dood gestorven en het geld verdwenen”.

Miljardair Cees de Bruin: “Startups zijn overgewaardeerd”

“Je ziet dat bedrijven in korte tijd 3 of zelfs 5 keer meer waard zijn geworden. Dat zijn verkeerde tekenen, dan moet je weg zijn.

De Amerikaanse berichtendienst Twitter betaalt € 150 mln voor de 1,5 jaar oude startup Magic Pony dat technologie heeft ontwikkeld waarmee afbeeldingen en video’s veel scherper kunnen worden weergegeven.

Wij merken dat steeds meer ondernemers bereid zijn om te investeren in het Nederlandse bedrijfsleven en zoeken naar bedrijven met een hoge groei- en winstverwachting. Startups die nog geen winst maken maar misschien wel veel winst gaan maken hebben zo’n hoge verwachtingswaarde. Maar hoe kun je dat potentieel voor een hoog rendement zelf inschatten? Er wordt flink geïnvesteerd in kansrijke startups, maar het risico is ook navenant, zeker ten opzichte van bestaande bedrijven. Zie bovenstaande voorbeelden uit het FD.

Team is cruciaal voor succes !

Het bouwen van een succesvol team en organisatie dat een snel groeiende omzet goed kan verwerken vraagt goede vaardigheden, kost tijd en geld. Een bestaand bedrijf dat wil groeien met een nieuw product of nieuwe markt heeft al een team dat op elkaar is ingespeeld en beschikt al over een organisatie dat nieuwe omzet kan verwerken.

Circa 70% van de startups verdwijnt na een paar jaar weer, zo blijkt uit resultaten uit het verleden. Stukgelopen omdat verkoop en/of het bouwen van een succesvolle eco-systeem rondom hun product of idee om uiteenlopende redenen tegenvallen.

Gokken of investeren?

Als u wilt investeren pleiten wij ervoor om uit te kijken naar bestaande bedrijven die groeien en waarvan u kunt achterhalen hoe de werkwijze is. Dit zijn ondernemers die meer doordacht te werk gaan omdat ze ook hun bestaande business hebben en willen houden.

Juist bij deze bedrijven is het interessant om naast uw kapitaal ook kennis en netwerk beschikbaar te stellen en bij te dragen aan de groei van het bedrijf. En het is vaak nog leuk om ambassadeur voor het bedrijf te zijn ook.

Heeft u interesse om te investeren of bent u zo’n ondernemer die groeikansen ziet en ambassadeurs kan gebruiken? Word lid van www.kredietuniebrabant.nl en/of meld u aan bij de community van www.crowdcapitalbrabant.nl